ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σημαντική ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σημαντική ενημέρωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 02-09-2024 κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Ψηφιακό τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις».  Μεταξύ άλλων στο Γ μέρος του νομοσχεδίου με τίτλο « Άλλες ρυθμίσεις θεμάτων κεφάλαιο Α φορολογικές ρυθμίσεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 37, στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου αναφέρει:

«Άρθρο 37

Αύξηση του ορίου της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων των αυτοκινήτων που παραχωρούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 13 Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

  1. Στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 13 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε., ν. 4172/2013, Α΄ 167), περί εξαιρέσεων οχημάτων από τον υπολογισμό της αξίας παραχώρησης οχημάτων σε εργαζόμενους, εταίρους και μέτοχους, αντικαθίσταται το αναγραφόμενο ποσό από «δεκαεπτά χιλιάδες (17.000) ευρώ» σε «είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ»

Με απλά λόγια, η νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο, διευρύνει το αφορολόγητο όριο, από τις 17.000  ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, στις 20.000 ευρώ. Το ποσό αφορά στην τιμή προ φόρων.

Πρακτικά λοιπόν, οι επιχειρήσεις μπορούν να χορηγήσουν ακριβότερα ΙΧ στους εργαζόμενους τους (ακόμη και υβριδικά ή ηλεκτρικά) χωρίς να επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο εισοδήματος.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου η διεύρυνση του αφορολόγητου θα ισχύσει για οχήματα που αγοράστηκαν και παραχωρούνται από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους από το φορολογικό έτος 2024 και εφ’ εξής.

Για το σχέδιο νόμου πατήστε εδώ.

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Τελευταία νέα

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 88ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2024

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο: Βαλιάνο Νίκο, την Γρ. οργανωτικού: Λαμπρινέα Αθανασία, το μέλος Δ.Σ της Ομοσπονδίας...

Συμμετοχή της ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 17/4/2024

Συνάδελφοι, Η ενεργειακή κρίση και οι πολεμικές συρράξεις αποτελούν το πρόσχημα για την συνέχιση της λιτότητας, της ακρίβειας, των ελαστικών...

ΣΧΕΤΙΚΑRELATED